Протест срещу небостъргач в София

Протест срещу небостъргач в София | StandartNews.com

Нов протест в София срещу планиран строеж на небостъргач се състоя тази вечер, предаде бТВ. Десетки жители на квартал "Стрелбище", са против изграждането на висока сграда на мястото на градинка в района. Те блокираха кръстовището на бул."България" и бул."Иван Гешов".

Недоволните настояват зеленината и дърветата в района да бъдат запазени. Главният архитект също е против застрояването, съдът обаче се произнася в полза на инвеститора. С днешна дата той вече е оградил терена и е започнал премахването на улица, която попада на територията на имота му.

Според жителите на квартала появата на нова огромна сграда не просто ще скрие гледката към Витоша, но ще създаде и проблеми с трафика. Самото строителство също се очертава да превърне живота им в ад.

Инвеститорът вече е започнал премахването на улица, намираща се на терена, който е негова собственост. Според общината обаче, обаче първо е трябвало да бъде отправено искане за това към местната власт. "В момента, в който те я разрушават, има заповед за отваряне на улицата и те много добре знаят това тази заповед им е връчена днеска аз лично ги уведомих хората на обекта да спрат разрушаването на улицата, но те продължиха", посочи районният кмет Николай Терзиев.

Междувремено стана ясно, че се предвижда изграждането на нова улица близо до вече разрушената, защото така е предвидено по регулация. За целта текат преговори със собствениците.

От компанията инвеститор обявиха, че ще се обърнат към прокуратурата. Хората в квартала се заканват, че са готови да протестират докато не се уверят, че небостъргач в района няма да има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай