Прокуратурата: Валя може да не се е удавила сама

Прокуратурата: Валя може да не се е удавила сама | StandartNews.com

Медицинската сестра Валентина Иванова може да не се е самоубила, а да е станала жертва на убийство. Това стана ясно от годишния отчет на бургаската окръжна прокуратура. За първи път от държавното обвинение признават, че в случая "Валя" може да става въпрос за умишлено престъпление. "Няма достатъчно ясни доказателства, че Валя Иванова се е удавила сама, а не й е помогнало второ лице", заяви прокурор Красимира Кателиева. Категорично е доказано единствено, че младата жена е починала от удавяне.

По делото са проведени всички възможни оперативно-издирвателни мероприятия и експертизи, но не е установен по категоричен начин механизмът на констатираното удавяне.
От прокуратурата признават, че не е изяснен въпросът дали евентуално има замесено лице, което да е съпричастно към настъпилата смърт.

Съдебномедицинската експертиза е установила, че по тялото на Валя няма травматични увреждания. Не са открити упойващи и токсични вещества. Разследването е спряно на 13 март тази година, но не е прекратено, уточниха от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай