Прокуратурата в Силистра разследва въоръжен грабеж

Прокуратурата в Силистра разследва въоръжен грабеж  | StandartNews.com

Окръжната прокуратура в Силистра е образувала в четвъртък досъдебно производство за въоръжен грабеж в големи размери – престъпление по чл.199 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура. То е станало в четвъртък сутринта в 7,30 часа.

Двама неизвестни мъже са причакали пред обменно бюро до автогарата в Дулово работещия там 46-годишен служител С.М., който пренасял в торба сумата от 120 000 лева. Нападателите, маскирани и въоръжени с газов пистолет, проследили с автомобил пътя на служителя от казиното в Дулово, където се съхранявали парите за работата на обменното бюро, до работното му място.

От записите на камерите в района на престъплението, които са иззети, е установена и фактическата обстановка. По заповед на единия от нападателите служителят в бюрото е хвърлил торбата с парите на земята, другият е произвел два изстрела с газов пистолет пред очите на десетки очевидци в центъра на Дулово, след което двамата нападатели избягали с автомобил от мястото на грабежа. Ограбеният сам е подал сигнал за въоръжения грабеж на спешния тел.112.

До момента разследването е установило, че колата, с която двамата грабители са избягали е откраднат преди месец в Шумен. Разследването на въоръжения грабеж е започнато в условията на неотложност, като е направен оглед на мястото на престъплението и са иззети гилзите от изстрелите. Разпитан е пострадалият, както и множеството очевидци на престъплението, информират от прокуратурата. Предприети са действия за издирване на извършителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай