13:05 ч.

14.11.16

1 мин.

0

0

0

Прокуратурата в Силистра проверява протоколи от референдума

от Станка Христова |

Прокуратурата в Силистра проверява протоколи от референдума
Снимка: БГНЕС, архив

Районната прокуратура в Силистра започва проверка на протоколи от гласуването за референдум. Ще бъдат проучени изборните книжа в 3 секции, за които се предполага, че са неверни.


Данните за преправани документи в крайдунавския град бяха изнесени в „Шоуто на Слави" в средата на мишналата седмица. Екипът на Дългия съобщи, че разполага с копия, в които се вижда, че върху резултатите са нанасяни поправки, зачертавани и прептравяни са цифри. Неточностите и несътоветствията са резултат на преднамерена манипулация, смятат инициаторите на всенародното допитване.


Обвинението, което се е самосезирало заради медийните публикации, ще проверява протоколите в секции 203 100 146, 203 100 147 и203 100 148. Ще се разследва дали съдържанието в тях е невярно и извършено ли е престъпление от членове на секционните комисии. Ако се открият виновни, те ще бъдат подведени под отговорност по чл.169 от Н.К, който предвижда затвор от 1 до 5 години.


Според изнесените от медиите факти, става дума за фрапиращи несъответствия. В протокола на секция 146 са записани 440 гласоподаватели, участвали в допитването. 436 от бюлетините, пуснати в урната се твърди, че са невалидни, а останалите 4 не се вземат предвид, защото са били без пликове. В другата секция веднъж е отбелязано, че са гласували 426 души, а след това вотът не отразен в общия резултат от референдума.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент