Прокуратурата в Кърджали взе дело за тежка катастрофа

Прокуратурата в Кърджали взе дело за тежка катастрофа | StandartNews.com

Окръжна прокуратура Кърджали наблюдава досъдебно производство срещу Кяшиф К. от град Джебел за това, че на 21 ноември при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на пътничката в колата, съобщиха от Апелативна прокуратура –Пловдив. Оттам уточняват, че деянието е извършено след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила - престъпление по чл. 343 ал. 3 предложение 1 буква Б във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. Тестът за алкохол на водача на лекия автомобил е извършен с дрегер.

По указания на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Кърджали е извършен първоначален оглед на местопроизшествието и допълнителен такъв при дневна светлина. В хода на втория оглед са иззети и приобщени по делото като веществени доказателства три моторни превозни средства, назначена е съдебно-медицинска експертиза, предстои да бъде извършена и съдебно-автотехническа експертиза, както и разпити на свидетели.

Произшествието, при което загина 58- годишна жена, е станало 15 минути след полунощ по пътя между спирка „Джебел" и Кърджали, в землището на село Глухар , съобщиха от ОД на МВР Кърджали.Водачът на лек автомобил „Кадилак" К.К./63/ загубил контрол над управлението вследствие на движение с несъобразена скорост и колата се преобърнала.

Кяшиф Кяшиф е собственик на една от водещите фирми в региона „Джебел-96". В злополучната нощ двамата със съпругата му са се връщали от рожден ден в комплекс „Маказа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай