Продават 17 дка общински терен за строежа на стадион "Варна"

Продават 17 дка общински терен за строежа на стадион "Варна" | StandartNews.com

17 декара от терена на „Спортен комплекс Варна" АД да бъдат продадени, за да може да стратира строителството на стадион „Варна", чиято първа копка е от 2007 г. Това предложение е направено до комисията по собственост и стопанство от мажоритарния собственик в съвместното дружество с общината „Химимпорт", според сайта на общината.

Изпълнителният директор Марин Митев посочва, че сделката ще позволи да се реализира грубият строеж. Теренът за продажба е част от апортната вноска на община Варна в капитала на съвместното дружество. Общата площ на общинските земи е 154 дка, като 80 дка от тях са предвидени за площта на самия стадион и паркинга, а 14 дка - зелени площи и трафопостове.

На заседанието на комисията по собственост и стопанство се очаква да мотивира предложението си изпълнителният шеф на „Химимпорт". На протестите за изграждане на новия стадион неотдавна той се появи изненадващо и увери, че строителството може да започне още през юли т. г.

Ако общинските съветници дадат картбланш на сделката, в „Спортен комплекс Варна" може да влязат свежи пари в размер на близо 7 млн. евро. Според брокери цената на кв. м в района на бившия стадион „Ю. Гагарин", върху който ще се гради новият, е около 400 евро, но според дружеството покрай строителството там може да скочи до 1000 евро/кв.м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай