13:50 ч.

21.08.15

1 мин.

601

0

0

Проблемът с водопровод в Кърджали ще бъде решен до 15 септември

от Ирина Ангелова |

Проблемът с водопровод в Кърджали ще бъде решен до 15 септември

Проблемът с авариралия магистрален водопровод в Кърджали ще бъде решен до 15 септември. За това се договориха областният управител Илия Илиев и изпълнителите на „Водния цикъл". На срещата присъства и ръководителят на проекта инж. Митко Синабов.Шефът на водещата фирма „Калистратов груп" в консорциума-изпълнител на обакта ДЗЗД „Обединение Архидос – 2013" инж. Павел Калистратов пое ангажимент още в началото на следващата седмица да започнат изкопните работи по 250-метровото проблемно трасе, заради което на няколко пъти това лято част от кварталите на Кърджали и 15-ина околни села останаха на сухо.


Новите тръби, румънско производство, вече са доставени и подготвени за полагане.


Екипи на „В и К" започват изграждането на допълнителен резервен водопровод с дължина 450 м. Той ще осигури двустранно захранване на резервоара и ще бъде избегнато спирането на водата във високата зона, докато траят ремонтните работи. Управителят на Водното дружество инж. Славчо Славков се ангажира съоръжението да бъде готово до 5 септември.


Проектът „Воден цикъл" е по ОП „Околна среда" и е на обща стойност 70 млн лв.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент