Проблем с „ВИП” асансьор дебатираха на сесия

Проблем с „ВИП” асансьор дебатираха на сесия | StandartNews.com

Благоевград. Недопустимо е големият асансьор в сградата на бившата поликлиника да е недостъпен за лекари и пациенти. Това заяви на петъчната сесия на общинския съвет в Благоевград лидерът на ГЕРБ в града Йордан Андонов. Той постави въпросът за съоръжението, което след ремонта се оказва „ВИП" за медици и болни. Той бе категоричен, че сградата е обществено значима и всякакви неправомерни ограничения на достъпа до нея могат да се приемат като тенденциозни и злонамерени.

„В случая може да става дума и за недооценяване сложността на проблема. Може да е и омаловажаване на ситуацията. Поведението на управителя на МБАЛ – Благоевград /б.а.-д-р Владимир Пандев/ показва неговата некомпетентност.

Този проблем не може да се неглижира, защото касае здравето на хората и изисква задължителна реакция", каза пред съветниците Йордан Андонов. Той смята, че са без значение всякакви съображения - икономически, административни... Въпросният асансьор се ползва със специален чип, който е в Центъра за спешна медицинска помощ.

„Дали в критичен за човешкия живот момент е удачно да се разкарват болните и техните близки по стълбите?!", попита риторично Андонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай