Приемането на бежанци в Цар Калоян под въпрос

Областният управител на Разград ще каже дали решението на общинските съветници не нарушава закона

Приемането на бежанци в Цар Калоян под въпрос | StandartNews.com

Разград. Идеята община Цар Калоян да приеме сирийски бежанци зацикли. Решението на общинския съвет бившата детска градина в града да се предостави за временен лагер на сирийците, дошли у нас, бягайки от войната в родината си, е взето без квалифицирано мнозинство и действието му остава спорно.

От всички 13 съветници в местния парламент на извънредната сесия в края на септември "за" са гласували 7 представители на ДПС и БСП, двамата от ГЕРБ и Синята коалиция са се въздържали, а трима от партията на Касим Дал са били "против".

Предстои областният управител на Разград Стоян Ненчев да каже дали вотът на седмината съветници е достатъчен за това имотът публична общинска собственост да промени предназначението си. ЗМСМА предвижда разпоредителните сделки с публични общински имоти имоти да стават факт само ако са подкрепени с квалифицирано мнозинство от 2/3.

"Случаят в Цар Калоян е по-особен казус, защото се иска предоставянето на общински имот на бюджетна институция, която също представлява публичен интерес", обясни губернаторът Ненчев, който сам е юрист с дълга адвокатска практика. Той вече е пратил казуса за решаване в правния отдел на областната администрация и предстои до дни да обяви решението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай