При балотаж Реформаторите в Кърджали ще подкрепят кандидата на ГЕРБ

При балотаж Реформаторите в Кърджали ще подкрепят кандидата на ГЕРБ | StandartNews.com

При балотаж Реформаторският блок в Кърджали ще подкрепи кандидата на ГЕРБ. Това заяви областният председател на „Демократи за силна България" Радослав Милев. Той подчерта, че реформаторите в региона тръгват обединени на местните избори. Ще бъдат номинирани кандидатури за кметове в четири общини Кърджали, Ардино,Черноочене и Кирково, но ще имат листи за съветници във всички общини на региона. Милев не посочи конкретни имена и поясни, че те ще станат ясни не по-рано от 15 септември.

Лидерите на Партиите от блока в Кърджали - Демократи за силна България, Движение България на гражданите, БЗНС и на партия „Свобода и достойнство" обясниха, че са поели политическа отговорност и са подписали обща декларация.
„Имаме обща визия за управлението на общините и сходство в програмите, което ни дава основание да се явим заедно на местния вот", каза Радослав Милев.

По повод идеята на БСП за отделянето на Кърджали като самостоятелна община и обединяването около единна кандидатура срещу ДПС, Радослав Милев коментира, че социалистите „играят си с носталгията на хората и живеят назад във времето. Искат да реанимират една стара идея, която е неприложима".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай