Превенция за задръстванията по границата с Труция

Превенция за задръстванията по границата с Труция | StandartNews.com

Междуведомствена комисия от Хасково ще набележи план за справяне с летните задръствания по границата с Турция. Тя ще бъде назначена от областният управител на Хасково Добри Беливанов. Решението за създаването й бе взето по време на работна среща, при областния, в която участваха директорът на ОД на МВР комисар Ангел Цанков, представители на ОПУ, Агенцията по безопасност на храните и Агенция „Митници" .

Превантивните мерки на ГКПП Капитан Андреево са наложителни още преди трафикът на леки и тежки превозни средства да започне да нараства.

Обичайно в месеците от май до септември трасето към Турция и около пункта Капитан Андреево е много натоварено, пътните инциденти зачестяват, а задръстванията са ежедневие. Още повече трафикът се натоварва и от ремонта, който продължава да тече на българският пункт.

Едно от решенията за справяне с тежкия летен трафик, които Комисията вероятно ще разпише, е организация на движението и намаляване на скоростта в участъка преди стеснението.

Пред завършване е и проектната документация за временното възпрепятстващо съоръжение по цялата българо-турската граница.

Протежението му на територията на хасковска област ще е 33.6 км. Това всъщност е и най-малкия участък от трасето, което ще мине още през Бургаско и Ямболско, но пък е най-важното, защото трафикът през хасковско е най-голям.

Очаква се до 2-3 месеца то да бъде завършен изцяло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай