Превантивна среща за безопасност на летните храни

Превантивна среща за безопасност на летните храни | StandartNews.com

Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич подготвят да проведе в края на май среща с представителите на туристическия бранш в Добричка област, имащ отношение към изхранването на туристите. Това е докладвано на провелата се по инициатива на областния управител Детелина Николова работна среща, свързана с настъпващия летен сезон и очакванията на бизнеса за по-висока заетост на обектите.

Целта е да се набележат мерки и действия за недопускане на хранителни инциденти. Срещи дирекцията по храните ще проведе до края на май, а от началото на юни тя ще отвори заедно с Комисията за защита на потребителите приемна за граждани с цел своевременна проверка на обекти за хранене при постъпили сигнали и жалби от страна на туристи, в това число и през почивните дни.

Регионална здравна инспекция през летния сезон ще извършва проверки както на чистотата на морската вода и басейните, така и ще следи за спазването на стандартите от здравните заведения и аптеките по морето, ще следи дейността на регистрираните, предлагащи масажи и други неконвенционални методи за влияние върху здравето. От дирекция на полицията са уведомили, че се провеждат работни срещи с кметовете на морските общини, като вече са направени такива и с туристическия бранш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай