Преса смаза работник във фабрика

Преса смаза работник във фабрика | StandartNews.com

Работник е с опасност за живота след трудова злополука във фирма „Пирин пласт" в Гоце Делчев. Инцидентът с 51-годишния мъж е станал в сряда по обяд в предприятието. Той е бил един от най-квалифицираните в предприятието за производство на пластмасови изделия. Правел е настройките на една от пресите, когато е станала нелепата злополука. Машината го е затиснала в горната част на тялото му и на главата. Веднага е транспортиран за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Приет е с тежки наранявания. Пострадалият е с фрактура на черепа, засегнат е и белият му дроб. Поставен е на апаратно дишане, обясни директорът на болницата д-р Мария Радойкова.

Пациентът е качен на линейка в четвъртък в 12,35 часа и минути по-късно на стадиона в града е прехвърлен в кацналия там хеликоптер. Ще бъде транспортиран в столичната клиника "Пирогов", уточни д-р Радойкова.

От Инспекцията по труда в Благоевград изясняват случая. Установено е, че пострадалият работник има трудов договор. Най-вероятно е забравил да задейства блокировките на пресата, докато е правел настройките, смятат експерти.

По-късно стана ясно, че 54-годишният Али П. е пострадалият работник. Той е от село Хвостяне. Настройвал е машината за производство на нов вид изделие. "Машината има 4-5 блокировки, но не е спазена инструкцията настройките да се правят при изключен двигател", коментира директорът на Инспекцията по труда в Благоевград Петър Попадийн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай