Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

За потоп в Чупрене, Горни Лом, Стакевци, Арчар разказва на първата си страница вестник „Видин". По Великден продължителни дъждове наводнили и разрушили улици, пътища, мостове в няколко от селата на областта. Екипи на пожарната служба още отводняват мазета и приземни етажи. „Песни и танци на Алботин" е другото заглавие от страницата. Третото издание на фолклорния събор в местността „Алботин" събрал много участници и публика. Общината във Видин се погрижила за настроението на всички, осигурила и кебапчета и бира за своя сметка.

Вестникът цитира и тревожна статистика, огласена в навечерието на Великден. Според нея, Видинска област е първа у нас и шеста в света по смъртност. Хората над 65-годишна възраст са 27,2 процента от цялото население. Намалява и общият му брой.

Четири страници от броя са посветени на единственото в града средно училище по изкуствата – „Св. св. Кирил и Методий" по повод наближаващия му празник. В него се приемат деца от първи клас в паралелки по изобразително изкуство, музика и хореография. Прием има и от пети клас, както и след завършване на основно образование. За училището си разказват учители и ученици, завоювали престижни места на национални конкурси по изкуствата.

Сдружение „България си ти" е организирало преди Великден инициативата „И добрината възкресе", чрез която са събрани средства за храна за великденската трапеза на бедните. Пакетите раздал видинският митрополит Дометиан, пише в дописка от броя.

Най-много представители в СИК – 385, ще има партия ГЕРБ, останалите – по по-малко; рибарските фургони, поставени до дигата на Дунав при село Кошава, са незаконни и трябва да бъдат вдигнати от мястото, тъй като застрашават целостта на съоръжението; в Ново село на втория ден на Великден много хора обиколили оброчните кръстове около селото – това е изпълняваният от стари времена обичай „По кръсти", съобщава още вестник Видин.

ДОБРИЧ

И двата добрички всекидневника днес от страниците си съобщават за мъж, обявен за издирване от полицията по молба на майка му. Мъжът е в неизвестност от 24 март, пишат медиите.

Друга обща тема от страниците на вестниците днес е проведеният маратон на четенето по повод Световния ден на книгата.

От първата си страница в. "Нова добруджанска трибуна" съобщава, че след заседанието на Министерски съвет вчера е станало ясно, че от 30 юни армията ще бъде поета от тервелчанин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай