Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Общи са темите от страниците на добричките всекидневници днес. "Нова добруджанска трибуна" избира за водеща на броя си тема провелата се вчера традиционна за това време на годината трудова борса за подбор на кадри в туризма. Репортажно събитието е отразено и на първата страница на "Добрудвжанска трибуна".

Всекидневниците съобщават, че 33 фирми са търсили кадри за новия летен сезон от управители на хотели и ресторанти до миячки и камериерки, като борсата е била посетена от над 850 търсещи си работа. Денят на отворени врати в Областната дирекция по безопасност на храните е другата обща тема, като вестниците разказват за проведената проверка в една от големите фирми в града - "Добруджански хляб" в навечерието на Великден.

Инспекторите са проверили производството на хляб и козунак, като не са открили нарушения, но сред любопитните подробности по производството на козунак става ясно, че в ползваните миксове от фирмата няма яйчен меланж, а цветът на печивата идва от наличната в миксовете куркума. "Нова добруджанска трибуна" в рамките на една страница представя ансамбъл "Добротица" и неговия ръководител Александър Александров, като поводът е 65-годишният юбилей на ансамбъла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай