Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

„Пламен хвана богоявленския кръст, но остана без гащи" е заглавието, което днес привлича вниманието на читателите на вестник „Видин". Под него е представена информация за тържествата преди ден от храма „Свети Димитър" до брега на Дунав, където е хвърлен кръстът. Вестникът разказва и за празнуването на Богоявление в Белоградчик, където в речен вир за разпятието се хвърлили петима смелчаци.

Какво ще правят общините през 2015 година е въпрос, на който вестникът отговаря. В Белоградчик вече са готови с 34 проекта, за които чакат одобрение и финансиране.18 от тях са за обновление на градската среда. Във Видин ще работят по 5 приоритета – основните - завършване на обновлението на водния цикъл и на депото за твърди отпадъци. Чупрене си поставя за цел изграждане на ски-зона и т.н.

В броя е дадена думата на председателя на общинския съвет във Видин Пламен Трифонов, който прави оценка на извършената работа през 2014 година, бюджета на общината и надеждите му за новия. Не е подминат и най-важния за района на Вдиин проблем – безработицата. В края на 2014 без препитание в областта на 9119 души, 26 се борят за едно свободно работно място. В регионалната библиотека „Михалаки Георгиев" е открита технологична стая за деца, четем още в броя.

В СОУ „Цар Симеон Велики" подготвят китайски фестивал, 1 година затвор условно даде видинския съд на иракчанин, опитал се да премине незаконно границата с Румъния, 830 бедни хора в областта получават топъл обяд, 6100 лв. изчезнаха от жилище във Видин в дните около нова година, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай