Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

ВИДИН

С поздравление към гражданите по случай днешния празник на независимостта от областния управител Кръстьо Спасов започва броят на вестник „Видин". Той призовава: Да си спомним, че единството е силата, с която можем да получим щастието и благополучието, което отличава истински свободните и независими хора...
В репортажа „Дарения в Математическата" вестникът разказва за емоционалния край на дарителската кампания в природо-математическата гимназия във Видин. От некупените цветя за първия учебен ден в училището са събрани 614 лв. за хората от бедстващите райони на страната.

Да гледаме с оптимизъм и чувство за хумор на нещата от живота призовават видинчани журналисти от вестник "Стършел", които посетили Видин. Екипът дошъл да подкрепи проф. Вили Лилков, който е водач на листата на Реформаторския блок от видинския район. На срещата станало ясно, че в народното събрание професорът ще настоява за разработване на специална програма за развитие на Северозападна България. В тази програма ще бъде включено изграждането на пътя Ботевград – Видин и създаването на лечебен център около минералната вода в село Сланотрън. Представени са и кандидатите за депутати на партия „Република" и на БСП – Лява България.

Загуби до 70 – 80 % очакват лозарите в село Бяла Рада, четем в друга дописка от броя. В Ново село започнало раздаването на рента за отдадената под наем земеделска земя – собствениците и получават по 2 л олио и 74 кг жито или по 30 лв.за дка, отстранени са щетите от наводнението в село Плешивец, станало тази пролет. Общината в Белоградчик е внесла проект и очаква средства от междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване за пътя от града до гара Орешец, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай