Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

ВИДИН

Нови акации замениха прекършените, съобщава вестник „Видин". Става въпрос за фиданки на кълбовидна мълния, засадени в центъра на града и една нощ прекършени. Дърветата бяха личен дар на кмета за града по повод раждането на дъщеря му Лора. Разпада се втората по големина църква в България, четем по-нататък в броя. Става въпрос за катедралния храм „Свети Димитър", който при дъжд тече, а покривът му може всеки момент да рухне. Така е от 30 години, но все не се намират средства храмът да бъде ремонтиран. Общината взема заем от фонда ФЛАГ, става ясно от друга дописка. С него ще бъде финансирано обновлението на водния цикъл на града. Общината се е допитала до гражданите и те са дали съгласието си кредитът да бъде изтеглен.

„Мостът" – младежкият фестивал на Видин, е събрал най-много участници тази година, над 140 младежи от цялата страна са прекарали 10 дни във Видин, развивайки своя талант в една от 13-те творчески работилници.
За десети път ученици от природо-математическата гимназия са тръгнали по стъпките на апостола. За този патриотичен поход разказва учителят им Ивайло Милушев.

Спасиха две деца от удавяне, Белоградчик си разработи общински план за развитие, финансиран с 80 000 лв. от оперативната програма „Административен капацитет", 11 читалища от община Видин са получили държавна субсидия за неотложни ремонти на сградите и за обогатяване на книжния фонд, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай