Преглед на печата в Добрич

Преглед на печата в Добрич | StandartNews.com

"За доброто криза няма" е водещата тема на броя на в. "Нова добруджанска трибуна", с което ежедневникът разказва за проведения в петъчната вечер традиционен благотворителен бал на клуб "Майчина грижа".

Инициативата се провежда за 19-и път, като целта й е набиране на средства за стипендии за деца - сираци и полусираци, пише вестникът, като съобщава, че клубът е успял да събере близо 60 хил. лева. Място на първата страница на медията е отделено и за земетресението, разлюляло северна България в събота вечерта. Трусът от окръг Вранча в Румъния е усетен в цялата добричка област, но няма нанесени щети, пише вестникът. Добруджанката Радина Велчева е отличена с почетния знак на държавния глава, съобщава още от челно място вестникът. Велчева е сред отличените активисти, защитаващи правата на детето. Тя е председател на фондация "Искам бебе", пише вестникът.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас". Водеща тема на броя му е 35-ата годишнина на СОУ "Св. Климент Охридски" - училището, което подготвя таланти в областта на музиката и изобразителното изкуство. По този повод директорът му Юлияна Герасимова и изтъктнати педагози разказват за усилията, които полагат в името на талантливите деца на Добрич, избрали да учат в школото. Сред темите, които седмичникът предлага на читателите си е мнението на председателя на Комисията за публичен контрол над регистрираните одитори Ваня Донева по казуса
КТБ, както и становище на специалист "Човешки ресурс" Миглена Кирова за разминаването между образование и пазара на труда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай