Преглед на печата от Видин

Преглед на печата от Видин | StandartNews.com

ВИДИН

Пещерата „Магура" влиза в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство, съобщава на първата си страница вестник „Видин". Втората тема е свързана с железниците и закриването на влакове. „Закриват Ориент-експреса" е ироничното заглавие на новината.

Интервюто в броя е с Ангел Недялков, главен архитект на Видин. Градът ще има нов облик през новия програмен период, твърди той. Ще бъдат обновени и модернизирани сградите на драматичния театър, художествената галерия, младежкия дом, конака, училище „Цар Симеон Велики". Архитектът отговаря и на въпроса за общинската автогара, която разбуни духовете на видинчани. Няма общинска автогара, има само приспособена за пътниците чакалня в сградата на ж.п. гарата, обяснява той.
Бебе почина в майчин дом, съобщава още вестник „Видин". Детето е открито мъртво по време на сън, прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая.

Културната тема в броя е представена с отзиви за новоиздадени книги на видински автори. Музикантката Димитрина Табакова изненадва публиката със стихосбирката „Акварели". През м.г. тя издаде и друг книга – „Стъпала към храма". Книга със заглавие „Портрети" е издал Цветан Оприн.

18-годишната Мая Андреева от ромския квартал на Видин „Нов път" стана „Мис Василица", лишиха трима от правото на лов, ловували без разрешително, областният съвет на БСП организира поход по стъпките на партизанския отряд „Георги Бенковски" по повод годишнината от гибелта на 17 негови членове, в старинния храм „Света Петка" е отслужена света литургия в памет на Ромил Видински, духовен покровител на стария Бдин, четем още в броя на вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай