Преглед на печата

Преглед на печата  | StandartNews.com

ВИДИН

Броят на вестник „Видин" започва с информации за празнуването на Бабинден във Видин, Белоградчик,Брегово, Ново село и Раковица. Навсякъде се възраждат старите ритуали, а в ръцете на „бабите" се виждат повече кукли, отколкото деца.

Интервюто в броя е с областния управител на Видин Момчил Станков. Той е от 60 дни на поста си, но отговаря на въпроси, свързани с различни страни на живота в областта. „Програмата за енергийна ефективност е състезание за 1 милиард" е заглавието на разговора. Губернаторът споделя, че на 27 януари в народното събрание ще се състои среща с областните управители от Северозападния район, на която ще бъдат обсъдени приоритетите му за развитие. Предстои да бъде огласена и информация за ремонта на пътя Видин – Ботевград и на ж.п. линията. Момчил Станков съобщава още, че държавното предприятие „Ел би булгарикум" ще изнесе цялото си производство във Видин. Ще строи нов цех, което означава и нови работни места.

Страницата „Любородие" разказва за живота и делото на родения във Видин писател Михалаки Георгиев. Това всъщност е статия на Стоян Чилингиров за него, публикувана в списание „Българска мисъл" през 1935 година.
Видинското училище по изкуствата стана член на Европейската асоциация на музикалните училища, утре е делото за възстановяване на видинския кмет, започна изплащането на втория транш от помощите за отопление, новият туристически сезон във Видин започва с фестивала „История и вино", съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Водещата тема днес на броя на в. "Нова добруджанска трибуна" е информация от окръжния прокурор на Добрич, който казва, че и хора с висше образование са жертви на измамниците по телефона. Пред медията обвинител номер 1 на Добрич споделя, че в региона няма хора, които да се занимават с този "бизнес", но идват от известни места във вътрешността на страната. От челно място още медията информира, че липсата на инвеститорски интерес е спрял проект за превръщането на бившия обувен завод "Добрич" в голям търговски център. Място намира и информация з
а обновено училище в Балчик, като ремонтът е бил на стойност 350 хил. лв.
На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", чиято тема е съдбата на помощните училища. Пред седмичникът Даниела Кирова, преподавател в ПУ "Д-р Петър Берон" в Добрич, е необходимо разитие, а не закриване на тези специализирани училища.

Емилия Йорданова, родител на дете с увреждане казва, че не всички деца могат да се интегрират в масовите училища. Директорът на Хуманитарна гимназия Тодор Георгиев смята, че децата със специални потребности трябва да влизат само в част от часовете. Място на страниците си седмичникът отделя и за срещата между депутати и кметове от Добричка област, които се споразумяха да са партньори в полза на жителите на региона. Седмичникът предлага новини от спорта, културния афиш в града и други любопитни информации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай