Предоставят 56 парцела в ромския кв. Лозенец

Предоставят 56 парцела в ромския кв. Лозенец | StandartNews.com

Стара Загора. Общо 56 парцела ще бъдат предоставени на бедни семейства в ромския кв. Лозенец, където през лятото бяха съборени 54 незаконни къщи. Предложението на кмета за предоставяне на отстъпено право на строеж в северната част на квартала ще бъде разгледано на заседанието на общинските съветници идната седмица", съобщи в четвъртък председателят на местния парламент на старозагорци Емил Христов.

Парцелите били средно около 100 кв. м и разрешението щяло да бъде за ниско строителство – до 7 м височина. Градските старейшини ще утвърдят и редица изисквания към мераклиите да се възползват от правото на парцели в ромския квартал. Те трябва да имат постоянен старозагорски адрес и да са живели в града минимум 5 години. Да нямат друго жилище или други недвижими имоти в страната или да се прехвърляла такива имоти на роднини и близки и да попадат в социалната група на лицата с недостатъчна жилищна площ са други изисквания към бъдещите новодомци в ромския квартал.

До този момент само две жени от незаконните къщи, които бяха съборени през лятото, са проявили интерес към придобиване на парцели за жилища, съобщи още Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай