Празник на пъпеша в Българево

Празник на пъпеша в Българево | StandartNews.com

Добрич. За поредна година каварненското село Българево организира Празник на пъпеша, който ще се проведе в петък от 17 часа на площада в селото. Тази година интересът е много по-голям, похвали се кметът Георги Георгиев.

„В селото имаме над 30 производители, които са заявили участие, а сме направили разгласа и очакваме производители и от съседни села", каза още Георгиев.

Българево е известно с пъпешите си в целия регион, като по пазарите в градовете най-търсени са именно пъпешите от селото край морето, заради чудесните им вкусови качества и аромат. В рамките на празника производители и майстори ще демонстрират карвинг от вкусния плод, както и различни десерти.

Ще бъде определен и победител в конкурс „Най-голям пъпеш", както и ще бъдат избрани най-млад и най-възрастен производител, разказа още кметът на селото. За децата са предвидени множество игри и забавления, а гостите на празника със свои изпълнения ще радват възпитаниците на детската танцова студия „Бизоне" от Каварна, групата за автентичен фолклор към читалището в Българево и изпълнителят от Молдова Пьотр Петрович, който гостува на производителите на пъпеши за техния празник и миналата година. Освен музика и настроение, гостите на празника ще могат да опитат вкусните сладки плодове по време на празника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай