Празнично хоро ще се вие на Първи май в Кърджали

Празнично хоро ще се вие на Първи май в Кърджали   | StandartNews.com

Надиграване на любителски състави ще се проведе в Кърджали на Първи май. До момента участниците са над 300, в проявата ще се включат състави от Крумовград, Момчилград, Кърджали, Черноочене, Хасково и Димитровград, съобщиха организаторите областните организации на БСП в Кърджали и Хасково.

Регламентът предвижда всеки състав да участва задължително с едно тракийско хоро, а второто да е по избор. Ще има надиграване и на ръченица. В празника ще се включи и известният певец от Кърджали Здравко Мандаджиев. Надиграването се провежда за четвърти пореден път и събира хиляди почитатели на народните танци.

„Задължителните манифестации за 1-ви май отдавна са в миналото. Сега хората се събират, за да празнуват истински и искрено. Отдаваме признание на техния труд и съчетаваме най-хубавата традиция на българския народ с най-красивото наследство – невероятния български фолклор", каза Милко Багдасаров, председател на Организационния комитет. Предвидени са награди за всички участници, както за най-възрастния и най-младия състезател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай