Правят звено за мониторинг на развитието на Пиринско

Правят звено за мониторинг на развитието на Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. По предложение на областния управител на Благоевград Димитър Димитров ще се сформира звено за мониторинг на Стратегията за развитие на областта за периода 2014-2020 година. Предложението беше гласувано и утвърдено на среща в Петрич. На нея присъстваха кметове и зам.-кметове на общини от Пиринския край, председатели на общински съвети, представители на синдикати и социално-икономически партньори.

„Звеното за мониторинг подпомага областния управител като осигурява постоянен поток от информация. Обезпечава текущия мониторинг на политиките на регионално ниво и подпомага консултантските екипи при изготвянето на външни оценки и актуализиране на областната стратегия. С решение на Звеното могат да се създават работни групи за изпълнение на конкретни задачи", разясни Димитър Димитров.

Новата структурата ще се формира със заповед на областния управител и ще се състои от председател, координатор и членове – представители на общините и партньорите. Седемдневен е срокът общините писмено да определят своите представители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай