Правят модерен спортен комплекс в Ковачевци

Правят модерен спортен комплекс в Ковачевци | StandartNews.com

Модерен спортен комплекс се прави в село Ковачевци, област Перник. Инвестицията е за над 4 милиона лева. С парите от Програмата за развитие на селските райони вече започна мащабната реконструкция на съществуващия общинския спортен комплекс, в миналото ползван и за международни състезания.

Предстои пълно обновяване на футболното игрище с размери 105/68 метра, на лекоатлетическа писта и на съществуващия сектор за скок на дължина, както и изграждане на две нови волейболни и едно баскетболно игрища и на трибуни за посетителите, а коментаторският пунк ще бъде напълно обновен. Ще бъдат основно ремонтирани съблекалните и административната сграда. Вече се строи и нова спортна зала.

В проекта е предвидено изграждането на на 14 къщи за гостуващите отбори, както и направата на миниигрище за футбол в съседното село Калища. Очаква се това да бъде едно от най-модерните спортни селища в страната. Кметът на общината Васил Станимиров редовно показва на личната си страница във Фейсбук темповете на строителната дейност. Като родно място на комунистическия функционер Георги Димитров и заради непосредствената близост на язовир „Пчелина" , в недалечното минало село Ковачевци и било предпочитано място за тренировки на елитни състезатели и отбори и за престижни турнири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай