Правят 6 км път до регионалното депо край Добрич

Правят 6 км път до регионалното депо край Добрич | StandartNews.com

Добрич. Близо 6 км път ще бъде изграден до регионалното депо край добричкото село Стожер. Днес бе направена първа копка на последния обект от проекта „Довеждаща инфраструктура на Регионално депо за твърди битови отпадъци с.Стожер".

Пътят е с дължина 5 км 928 м и води до самото депо. Предстои изграждането още на външно кабелно трасе, с дължина 2939 м и бариера с видеонаблюдение. Пътят за депото е проектиран по следата на съществуващи черни пътища в землището на с. Стожер. Бариерите са за ограничаване на достъпа до обекта, а чрез видеокамерата ще има визуален достъп до бариерата. По този начин ще може да се осъществи пропускателният режим на входящи и изходящи машини от обекта. Предвижда се изграждане и на кабелна линия.

Обектът е част от проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич", който се осъществява по ОП "Околна среда 2007-2013 г." и е на стойност 38 милиона 877 хиляди лева.

В обхвата на мащабното строителство по целия проект влиза изграждането на регионално депо за ТБО с. Стожер, две претоварни станции – в Балчик и Тервел, и строителството на четвърти инфраструктурен обект – довеждащата инфраструктура до Регионалното депо с. Стожер – електропровод и пътна връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай