Правителството зарадва "Младост" 3 със земя за парк

Правителството зарадва "Младост" 3 със земя за парк | StandartNews.com

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община имот – частна държавна собственост. Теренът с площ 17 дка се намира в ж. к. „Младост 3" и ще бъде използван за изграждане на парк за отдих, спорт и развлечения. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Прието беше и решение за намаляване на капитала на „Национална спортна база" ЕАД чрез обезсилване на акции на стойност, съответстваща на стойността на правото на собственост върху имот от 16,6 дка в столичния район „Красно село". Теренът е в района на конната база в местността „Славия" и ще бъде прехвърлен безвъзмездно на Столична община за изграждане на ново метродепо и разширение на гараж „Земляне". Депото е включено като самостоятелен подобект при строителството на третата метролиния в София. То попада в една и съща територия, използвана досега от автобусния гараж на градския транспорт.

Две държавни институции получиха имоти за изпълнение на функциите си. За нуждите на териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, офис Монтана, е предоставен офис в административната сграда на пл. „Жеравица" №3 в града. Държавната агенция за метрология и технически надзор ще ползва част от първия етаж в сградата на ул. „Свобода" №1 в Благоевград.
С решение на правителството статутът на имот, предоставен за безвъзмездно управление на Изпълнителна агенция „Морска администрация" и на Русенския университет „Ангел Кънчев", се променя от частна държавна на публична държавна собственост. Имотът се намира в Русе, като предоставените на двете ведомства самостоятелни обекти в него се използват изцяло за изпълнение на техните функции.

Поради отпаднала нужда, от ИА „Главна инспекция по труда" беше отнето правото на управление върху имот – публична държавна собственост. Помещението на бул. „Славянски" №30 в Шумен преминава в управление на областния управител на Шумен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай