Пожар изгори баничарница във Велико Търново

Пожар изгори баничарница във Велико Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Пожар унищожи баничарница във Велико Търново, съобщи бТВ. Бяха евакуирани хората от два жилищни блока, имаше опасност от взрив на десетки автомобили, паркирани наоколо.

Пожарът лумнал около 19.00 часа, разказват очевидци. На мястото веднага е пристигнал екип на Pегионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Велико Търново и екипи на полицията, казаха още събралите се хора в близост до огъня.

Търговският обект е в района на Спортната зала.

В помещението е имало олио, хартия и други лесно запалими материали, което е довело до големите пламъци, обясниха пожарникарите. Жители от съседни на баничарницата сгради коментираха, че в горящата закусвалня вероятно има и бутилки с газ. Подплашени хора преместиха колите си, които бяха паркирали близо до мястото.

В крайна сметка пострадали няма, щети са нанесени на множество автомобили, както и на ниски етажи в околните сгради.

Движението по улицата не бе спирано, а пропускано само в едната лента.

След 20 часа пожарът беше потушен. Пожарникарите са успели да предотвратят избухването на двете газови бутилки, които остават вътре в баничарницата.

Екипите на пожарната ще останат да дежурят, докато опасността от избухване бъде ликвидирана. Причините за пожара на този етап са неясни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай