Повече приходи в община Благоевград

Повече приходи в община Благоевград | StandartNews.com

С умерени темпове се увеличават собствените приходи на община Благоевград. Това стана ясно от отчета на бюджета, инвестиционната програма, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2015 година. Направи го председателят на местния парламент Радослав Тасков, присъстваха заместник-кметовете Иво Николов, Зорница Кралева, Янко Янков, граждани, представители на културни институции. През 2015 г. собствените приходи са нараснали със 7% спрямо предходната година.

Изпълнението на приходите, които са 25 346 307 лв., показва ръст спрямо 2014 г., когато са били 20 732 794 лв., като увеличението в размер на 18%. Нарастването се дължи на подобрената събираемост на имуществените данъци, неданъчните приходи и в частност такса битови отпадъци. С тези средства се финансират местните дейности и дофинансират делегирани държавни дейности.

Сред обектите, включени и реализирани по време на програмата, са основен ремонт на отоплителната инсталация на ОДЗ 1, изграждане на детска площадка на ОДЗ № 3 – филиал с. Покровник. Първи етаж от сградата на бившето І-во ОУ бе реконструирана във филиал на детска градина № 1. Подменени бяха всички дървени врати и прозорци, както и ВиК и електрическите инсталации. Демонтиран бе старият, изгнил дървен паркет и на негово място бе положена изравнителна циментова замазка и ламинат. Всички помещения бяха боядисани. Изградени бяха отделни санитарни възли за децата и за персонала, обслужващ детското заведение. На централния вход бе изградена и рампа за инвалиди, осигуряваща безпроблемния достъп до детската градина от хора и деца с увреждания.

Отоплението се осъществява посредством нови алуминиеви радиатори и многослойни тръби. Изграден бе евакуационен изход и евакуационно осветление, както и пожароизвестителна инсталация. Изпълнена бе външна топлоизолация на етажа от сградата и топлоизолация на пода на помещенията. В програмата бе включен и основният ремонт на ограда на Шесто СОУ „Иван Вазов", основен ремонт на помещение за готвене в V-то СОУ „Георги Измирлиев", ремонт на спортна площадка, намираща се в двора на VІІІ СОУ „Арсени Костенцев", преустройство и промяна на предназначението на част от сградата на същото училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай