По-топъл и уютен социален дом за деца след ремонт

По-топъл и уютен социален дом за деца след ремонт | StandartNews.com

Приключиха ремонтните дейности в Дома за медико-социални грижи „Св. Стилиян" в Благоевград. Кметът Атанас Кавбитов символично откри обновената сграда. Персоналът го посрещна по стара българска традиция с питка и мед. „Бяхме поели обещание за този ремонт и го спазихме. В момента средата в Дома и за децата, и за персонала е много по-различна, по-уютна, по-комфортна и най-важното - много по-здравословна. Ремонтът е направен с дарения от партньори на община Благоевград, за което искам да им благодаря", каза Камбитов. Отец Петър от благоевградския храм „Въведение Богородично" извърши водосвет за здраве на децата и работещите в социалното заведение. По време на тържеството директорът на Дома д-р Атанаска Туджарова благодари на кмета за отзивчивостта и помощта, която им оказва. Градоначалникът подари икона на света Богородица и Младенеца, пожела тя винаги да бди над децата и персонала в социалното заведение.

В социалното заведение бе извършена цялостна подмяна на дограмата. Старата, която бе дървена, се демонтира и замени с нова алуминиева. Ремонт бе извършен и на стаите на децата, обзаведена е интерактивна стая за тях. Обновени са коридорите не само между тези помещения, но и на онези, които водят до стаите на медицинския персонал. Старото осветление е подменено с енергоспестяващо. След приключване на дейностите на втория етаж на Дома за медико-социални грижи ремонтът продължи и на първия етаж на институцията. Строително-монтажните работи се извършиха поетапно, с цел да бъде осигурен абсолютен комфорт на децата, живеещи в дома.

В края на 2015 година кметът Атанас Камбитов зарадва работещите и децата в институцията с подаръци. Те получиха пералня с голяма вместимост и килим, като част от средствата за закупуването им бяха събрани по време на благотворителен базар, организиран от община Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай