Пострадалите от токов удар работници изтървали стълб върху кабел

Пострадалите от токов удар работници изтървали стълб върху кабел | StandartNews.com

Благоевград. Двамата работници на фирма „Агромах", които бяха обгорени при инцидент в село Места, са демонтирали стълбове на "Улично осветление" АД. Те обаче са изпуснали стоманено-тръбен стълб по време на работа и той се допрял до проводник от 20 киловолта, собственост на „ЧЕЗ Разпределение България". В резултат на това под напрежение попаднали двамата мъже, които правели демонтажа.

Инцидентът с 23-г. Иван Апостолов и 28-г. Николай Боянски стана в събота към 14,30 часа. Фирмата, в която работят, изпълнява спечелен проект от община Банско за реконструкция на улична мрежа, изграждане на тротоари, поставяне на парапети и улично осветление в селото.

Трудови инспектори проверяват дали са спазени всички условия за безопасност. Веднага след злополуката двамата пострадали бяха откарани в болницата в Разлог, където обработиха раните им по краката и ръцете. След това бяха закарани в Спешно – приемно отделение на МБАЛ - Благоевград. Лекарите установиха, че Иван Апостолов има 5% изгаряния, а колегата му - само 1%.

"Стабилизирани са, няма никаква опасност за живота и здравето им. Ние обаче искаме да им осигурим най-доброто лечение, затова по наше настояване ще бъдат транспортирани в столичната клиника "Пирогов", където има специалисти по изгарянията", каза единият от собствениците на "Агромах" Методи Бачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай