Посрещаме в Търново китайската нова година

Посрещаме в Търново китайската нова година | StandartNews.com

Велико Търново ще е домакин на поредица от събития през януари 2016 г., когато в Старата столица ще се чества китайската нова година. Кметът Даниел Панов разказа, че се е договорил за инициативата с търговското аташе на Китай. След два месеца, през август, пък във Велико Търново ще пристигне и ще бъде пуснат в пробна експлоатация и тестван в условията на Старата столица електробус, произведен в Китай. Градоначалникът разказа за плановете на екипа си на среща с шестима водещи представители на медиите в Китай, които са у нас по покана на Съюза на българските журналисти. Велико Търново е единственият български град, освен София, който гостите разгледаха и ще опишат в своите материали. Те разгледаха Самоводска чаршия, Мултимедийния посетителски център, Царевец, Арбанаси.

Данов съобщи, че се забелязва увеличаване на интереса на китайските туристи към Старата столица. Той изрази очакванията си китайски компании да проявят интерес към реализиране на бизнес и инвестиционни проекти.

Китайските журналисти бяха щастливи да видят репликата на фигура на генерал от теракотната армия в побратимения на Велико Търново град Шиян във фоайето на сградата на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай