17:00 ч.

24.04.17

1 мин.

0

0

0

Посланикът на Германия ни похвали за обучението по немски език

от Първолета Цветкова |

Посланикът на Германия ни похвали за обучението по немски език

Посланикът на Германия у нас Н.пр. Детлеф Лингеман похвали Монтана за обучението по немски език, което се осъществява в гимназията за чужди езици „Петър Богдан". Той посети града и бе приет от кмета Златко Живков. Обучението по немски език дава големи възможности за реализирането на младите хора, сподели впечатленията си от гимназията той. Много от нейните възпитаници продължават образованието си в немски вузове, а мнозина и остават на работа в страната му.


Златко Живков запозна госта си с особеностите на общината и нейното днешно състояние, с фирмите, които развиват дейност на нейната територия. Стокообменът между България и Германия е 6 млрд. евро. Вносът и износът са равни и за двете страни, изтъкна посланикът.


Дипломатът посети технологичния парк на Монтана, където дейност развиват и немски инвеститори.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент