По-скъпи сватби във Враца

По-скъпи сватби във Враца | StandartNews.com

Промоционалните цени за сватбени ритуали във Враца остават в миналото. До момента влюбените двойки, решили да сключат граждански брак през работен ден, плащаха такса в размер на 30 лв. на общинското предприятие "Обредни дейности". От няколко дни новите цени вече са в сила и ритуалът струва на младоженците 88 лв. До момента по-високата цена беше актуална само за тържествата през уикенда. От общинското предприятие обаче изчислили, че цената трябва да бъде актуализирана, тъй като разходите през седмицата и в почивните дни са едни и същи. От друга страна, желаещите да се женят в петък ставали все повече.

За да влизат повече пари в хазната на предприятието, ритуалната зала в града ще се отдава под наем и за частни партита. Тарифата, която са определили от "Обредни дейности" е 80 лв. на час с озвучителна техника. От ръководството на предприятието обясниха, че идеята е дошла, след като получили множество запитвания от граждани за отдаване под наем на ритуалната зала за различни събития. Промените в ценоразписа на "Обредни дейности" бяха приети и от съветниците в местния парламент.

Другите цени за сватбарите остават същите. Ползването на ритуалните чаши струва 5 лв., а изработката на индивидуален сценарии за тържествения момент - 100 лв. Двойките, които искат да си кажат "да" извън ритуалната зала, плащат по 92 лв. за изнесеното тържество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай