Порой остави семейство на улицата

Областният управител на Кърджали доставя фургон за жертвите на стихията

Порой остави семейство на улицата | StandartNews.com

Две от носещите стени на къща в джебелското село Вълкович са се срутили след обилните валежи през последните дни. Областният управител на Кърджали Никола Чанев търси варианти за настаняване на семейството, обяви БГНЕС.

Заедно със специалисти на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" той инспектира рухналата къща, съобщиха от администрацията.

Домът на 43-годишния Севим Хасан се е срутил в събота призори, докато той, съпругата му и двете им деца спели, по чудо няма пострадали. Къщата е негодна за обитаване, тъй като са паднали две от носещите стени.

По разпореждане на контролните органи хората са изведени от нея, а електрозахранването е спряно. В момента съпрузите и двете им деца, едното от които е 9-месечно бебе, се помещават в стара стопанска постройка.

Никола Чанев заяви, че предприема действия да им бъде доставен фургон за временно настаняване, за да бъдат защитени животът и здравето им. При огледа специалистите са констатирали, че сградата е опасна и крие риск не само за стопаните си, но и за съседните имоти. Основите й са подкопани от обилните валежи и нови срутвания на каменната зидария не са изключени.

Областният управител се ангажира държавата да помогне за намиране на подслон на пострадалите и възстановяване на щетите по рухналия дом

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай