Положиха основите на новия мост на Върбица

Положиха основите на новия мост на Върбица  | StandartNews.com

Положиха основите на новия мост на река Върбица, който ще свързва пряко Момчилград с международния път за Гърция през прохода „Маказа". Изградени са вече бетонните подпори на съоръжението, оформени са и подстъпите към моста. Работи се усилено и според експертите съоръжението трябва да бъде завършено до края на юли тази година.

След изграждането моста разстоянието за пътуващите от Крумовград през Момчилград за Гърция ще бъде скъсено с над 10 км, съобщават от пресцентъра на общинска администрация. Новата пътна връзка ще започва от кръговото движение на входа на Момчилград и ще се свърже към международния път с премостване на река Върбица към село Градинка.

Строителството на пътното съоръжение започна в началото на 2015 г. Мостът над реката е с дължина 168 м, колоните са с височина от 10 м., а дължината на трасето е 1205 м. като от едната страна е предвиден тротоар за пешеходци.

В момента движението на МПС се осъществява през спирка „Джебел". Реализирането на проекта е от съществено значение за развитието на бизнеса и туризма в региона. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 и възлиза на стойност 5, 6 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай