Половин София остава без топла вода с дни

Половин София остава без топла вода с дни | StandartNews.com

Половин София ще остане без топла вода за повече от няколко дни. Това съобщиха от пресцентъра на "Топлофикация-София" и уточниха, че започват подмяна на 37 км тръби, както и основен ремонт в ТЕЦ "София-Изток". Топлата вода на гражданите ще бъде спирана по график.

15 районни общини ще бъдат засегнати от ремонтите. Това са "Подуене", "Красно село", "Лозенец", "Триадица", "Красна поляна", "Люлин", "Възраждане", "Надежда", "Илинден", "Връбница", "Сердика", "Овча купел", "Изгрев", "Младост", "Студентски град".

Там, където ще се подменят главни магистрални топлопроводи, няма да има топла вода близо 40 дни, уточниха от "Топлофикация".

Ремонтът в ТЕЦ "София Изток" ще бъде за периода от 15 до 30 август. В тази връзка всички абонати на централата ще останат без топла вода през втората половина на август.

От "Топлофикация-София" ще публикуват по-подробен списък с ремонтите в началото на следващата седмица. Компанията предупреждава гражданите да не пускат кранчетата за топла вода по време на ремонтите, защото това ще им бъде таксувано по показанията на водомера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай