15:20 ч.

01.06.16

2 мин.

394

0

0

Половин милион дълг наследи община Петрич

от Владимир Симеонов |

Половин милион дълг наследи община Петрич
Снимка: wikipedia.org

Неподписан от страна на управляващите община Петрич през миналия мандат анекс към договора за изграждане на вътрешна канализация на село Михнево натовари местната власт с ново задължение от почти половин милион лева. То е към фирмата-изпълнител „Строително-предприемачески холдинг" ЕООД с управител Георги Георгиев и за него вече е предявен иск. Договорът за обекта е сключен на 23.11.2012 година и е с обща стойност 4 704 547 лева без ДДС. Държавен фонд „Земеделие" санкционира община Петрич за проведената обществена поръчка по избор на фирма – изпълнител. След това избраната фирма прави предложение наложената санкция от 268 630 лева да бъде за нейна сметка. Въпреки предложението на фирмата обаче общината и тогавашният кмет Вельо Илиев не подписват анекс към договора, който да узакони тази стъпка и да отпадне санкцията. Вместо това през октомври миналата година временно изпълняващият длъжността Христо Батев подканва нотариално холдинга-изпълнител да представи надлежна фактура, в която са включени и тези 268 630 лева.


Той дава срок за представяне на фактурата до 12 октомври 2015 г. на стойност 365 601 лева с ДДС. В тази сума влиза „проспаната" вече отстъпка от 268 630 лева, както и друго задължение на общината по договора. Това установява проверка на документацията за канализацията в Михнево, извършена от екипа на настоящия кмет Димитър Бръчков. Затова фирма „Строително-предприемачески холдинг" ЕООД изпрати нотариална покана на градоначалника, с която иска общината да изплати тези дължими 268 630 лева с ДДС и лихвите от 219 629 лева за 752 дни просрочване на плащанията, което прави общо 488 260 лева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент