Полковник от резерва ръководи ромския квартал в Сливен

Полковник от резерва ръководи ромския квартал в Сливен | StandartNews.com

Полковник от резерва застана начело на сливенския квартал "Надежда", където официално живеят 15 000 местни роми. Неофициално се знае, че населението на квартала е поне 20 000 души.

Полковник Румен Бъчваров е назначен за кметски наместник със заповед на кмета на общината Кольо Милев, научи "Стандарт".

"Да, така е. Идвам тук с амбицията да помагам на хората в "Надежда", заяви полковник Бъчваров, чиято кариера мина през различни длъжности в бившата Трета армия и командването на Сухопътните войски в столицата. Откриването на детска и младежка зона на УНИЦЕФ в квартал "Надежда" е първото голямо изпинание пред новия кметски наместник. В четвъртък по обяд зоната ще бъде открита от кмета на Сливен Кольо Милев и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радучай. На церемонията ще присъстват още председателят на Държавната агенция за закрила надетето Ева Жечева и постоянният представител на България в ООН Стефан Тафров.

"В момента подготвяме последните детайли по посрещането", каза Румен Бъчваров. По негова инициатива през лятото в квартала ще започне масово асфалтиране на улици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай