Полицай пострада при масов бой в плевенско село

Полицай пострада при масов бой в плевенско село | StandartNews.com

Плевен. Полицай пострада, докато разтървава участниците в масов бой между две ромски фамилии в плевенското село Радомирци. Инцидентът станал около 15:00 часа на 2 май по време на традиционния годишен събор в селото, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Повод за боя бил скандал между двама мъже на 18 и 23 години, единият от които дължал на другия 50 лева.

И двамата участници в свадата имат дълги криминални досиета. По-младият от тях е задържан 8 пъти за кражби, 6 пъти е карал кола без книжка в срока на административно наказание, както и две присъди. По-възрастният има две криминални прояви за унищожаване и повреждане, два пъти е задържан за шофиране без книжка и веднъж за кражба, има и пет присъди.

Първоначално скандалът между тях бил прекратен от полицаите, които охранявали събора. 15 минути по-късно обаче роднини и приятели на двамата младежи, заедно с тях, започнали масов побой в центъра на селото, съобщи бТВ.

Въпреки опита на униформените служители да се намесят, тълпата се съпротивлявала. Членовете на двете фамилии тръгнали едни срещу други, въоръжени с дървета, колове, лопати.
Това наложило да бъдат изпратени допълнителни полицейски сили, а един от служителите на реда е получил охлузни рани на лявата ръка.

След боя са задържани двамата подбудители и още един 29-годишен мъж. Те са задържани за 24 часа, срещу тях е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай