Полицаи на семинар срещу домашното насилие

Полицаи на семинар срещу домашното насилие | StandartNews.com

Полицаи, социални работници и представители на неправителствени организации участваха в семинар срещу домашното насилие. Инициативата е на пернишката Фондация „П.У.Л.С." по проект на Министерство на правосъдието „Който бездейства става съучастник – заедно срещу домашното насилие" и се проведе в Долна Баня, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник.

В семинара са участвали полицаи от Главна дирекция „Национална полиция", ОД на МВР – Перник, социални работници от Дирекция „Социално подпомагане" и отделите „Закрила на детето" от градовете Перник, Радомир, Брезник и Трън, а така също и представители на Регионална дирекция „Социално подпомагане" – Перник и адвокатска колегия – Перник.

В рамките на трите дни участниците са се включил в различни ролеви игри, работа с казуси, споделяне на личен опит и трудности в работата от позицията на професионалисти в различни институции.

По време на обучението е представен джобен наръчник за полицаи. Сред дискутираните теми на семинара са били видовете насилие, връзката насилник-жертва, криза и кризисна интервенция, ефективна намеса при случаи на домашно насилие и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай