Подписка за видеокамери и светофари в Кресна

Подписка за видеокамери и светофари в Кресна | StandartNews.com

Жители на град Кресна започват събирането на подписка за поставяне на видеокамери и светофари на кръстовището на главен път е-79, което е в населеното място. Инициаторите ще се съберат днес на градския площад, за да поискат решаването на проблема веднъж и завинаги. За да не бъдем изложени ежедневно на риска да станем поредната жертва в нелеп инцидент на шосето за Гърция, ще отстояваме правата си докрай с всички позволени от закона средства, твърдят организаторите на подписката. Животът и бъдещето на децата ни и на всеки от нас е в нашите ръце, допълват те.

Припомнят, че в последната тежка катастрофа на този път в града в края на март двама мъже загинаха на място, а други трима бяха ранени.

В нощните часове, когато трафикът не е силен, шофьорите карат и с над 100 км в час, а ограничението е 50 км в час. Много пъти е коментиран този казус по време и на общински сесии. Настоявано е за монтирането на видеокамери от двете страни на този подлез, където стана последната тежка катастрофа. „От години се боря за решаването на този проблеч. Наскоро ме увериха от сектор „Пътна полиция", че тази есен ще монтират две видеокамери за засичане на скоростта, те ще бъдат поставени на главния път. Светофари няма как да се сложат на международен път. Но други три видекамери ще купи нашата община, но те ще са за наблядение на трафика на автомобили, за да сме в помощ на полицията", заяви в петък кметът на община Кресна Илиян Кръстев.

Главният път, който води за Гърция, дели града на две. Заради опасния подлез през учебно време общината праща дежурен служител, който да обезпечи безопасното им прибиране вкъщи. Това се прави между 13,00 и 14,00 часа, както и между 16,00 и 17,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай