Подписаха първите договори са саниране в Града на липите

Подписаха първите договори са саниране в Града на липите | StandartNews.com

Санирането на старите панелни жилища в областния град вече е в ход. Старозагорският градоначалник Живко Тодоров подписа днес първите три договори със сдруженията на собственици, които се извървели успешно първите необходими крачки по процедурата. И трите кооперация са сред най-големите в града – съответно със 114, 106 и 80 собственици.

„Благодаря за активността на първите и се надявам да запазим доброто темпо, за да бъдем сред първите градове в страната с най-много одобрени за саниране сгради", заяви кметът Живко Тодоров.

От своя страна председателите на сдруженията на собственици похвалиха общинския екип, който работи по програмата, за експедитивността и компетентната помощ.

Конструктивното обследване на трите сгради е следващото стъпки в процедурата преди да стартира реалното им обновяване и саниране. Стана ясно, че до момента в Старозагорската община са подадени общо 51 завяления за регистриране на сдружения на собственици. От тях 18 са били с изрядна документация и и изчакват необходимите законови срокове за регистрация в регистър БУЛСТАТ, провеждането на общи събрание, срокове за обжалвания и др.

На снимката – Момент от подписването на договорите с първите три сдружения на собственици

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай