Подозират любовна драма за самоубилия се студент (ОБЗОР)

Подозират любовна драма за самоубилия се студент (ОБЗОР) | StandartNews.com

Приятелката на Крум последна го видяла жив, върнал се от хандбален турнир

Бащата припада след ужасната вест, разпознава сина си по татуировката

Шок. Това е състоянието за близки, приятели, преподаватели и състуденти след неочакваната смърт на 24-годишния благоевградчанин Крум Чобанов. Никой не може да повярва, че здравият като канара младеж, който от малък тренирал хандбал, вече го няма. И не могат да намерят отговор на следния въпрос: Защо е посегнал на живота си? Четвъртокурсникът в Югозападния университет "Неофит Рилски" с нищо не подсказал да има каквито и да е проблеми. Което забулва мистерия що за мотив е имал, за да вземе пистолет и да го опре в слепоочието си.

Безжизненото тяло на младежа е открито на екопътека случайно от мъж, който се разхождал в района между Мемориалния комплекс "Памет и вяра" и парк "Ловен дом". Той видял в местността Заева поляна обления в кръв труп. Сигналът е подаден към 18,30 часа във Второ полицейско управление в Благоевград. При огледа е констатирана само една огнестрелна рана в главата. Под трупа, който лежал близо до автомобила на студента, е намерен и иззет газов пистолет, преработен в боен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 127 от НК за склоняване към самоубийство. Ще се разследва дали някой не е подпомогнал или склонил Крум да се самоубие. "Засега всички данни сочат, че става въпрос за самоубийство - начин на прострелване, поза на тялото. Ще се уточнява откъде е взел оръжието", разкриха криминалисти.

В четвъртък към 23,00 часа на адреса на семейството - улица "Панайот Хитов" 26, дошли две патрулки. Полицаите останали чак до 3,00 часа след полунощ. В дома на Чобанови в момента бил само бащата Александър, който от известно време работи в София като заварчик. "Във фаталния ден Сашо имаше рожден ден, но вместо да седне да празнува на маса, помогна на съседите си и негови братовчеди, с които са в една къща, да излеят бетон на двора. Каза, че е уморен, че Крум го няма от 2 дни, тъй като се скарал с гаджето. Малко по-късно го застигна най-черната вест - че единствената му рожба е мъртва", разказаха родственици на почерненото семейство. Бащата на Крум колабирал, наложило се спешно да го возят до приемното отделение на благоевградската болница, за да му окажат медицинска помощ. Трудно разпознал детето си, тъй като изстрелът е произведен от упор и буквално отнесъл лицето му. Познал го по татуировката и маратонките, разкриха близки на опечаленото семейство. Майката на младежа - Ваня, от есента на миналата година е в Германия на гурбет заедно със сестрата на мъжа си - Люси.

Двете работели там като шивачки. "Веднага щом й се обадиха с ужасната вест, тя е потеглила към Благоевград, за да успее да изпрати сина си в последния му земен път", споделиха близки. Лелята на Крум - Люси, взела да стопанисва барчето, което е на входа на зоологическата градина. Преди да тръгне за чужбина, се доверила на Крум, който започнал да се грижи за заведението. "Понякога се събираха там с приятелите му, бяха малко шумни, но никога не са били агресивни, не са създавали проблеми в квартала. От няколко месеца пък имаше гадже, което все беше със слушалки в ушите и слушаше музика, струваше ни се странна. Но той не промени поведението си, все така поздравяваше, макар и сдържано, тъй като бе леко затворен", коментират съседи.

От полицията също разкриха, е най-вероятен мотив за самоубийството е любовна драма. Разпитана е приятелката на студента. Тя го е видяла за последно жив след турнир в Пловдив по хандбал. Оставил при нея сака си, а не се прибрал вкъщи. Казал й, че има работа, после излязъл и от този момент никой не го е виждал. Засега няма данни нещо друго да е причина за решението на младежа освен проблем в отношенията с приятелката му. "Не сме чули да се е забъркал с нещо нередно, да се занимава с нещо криминално. Учеше, спортуваше, искаше да успее в живота", категорични са негови близки.

Родителите му обаче няма никога да го видят абсолвент, никога повече няма да се радват на победите му на хандбалното игрище, в университета и в живота. "Крумчо им беше опората, всичко даваха за него, не даваха косъм да падне от главата му. Страшна трагедия. Дано Сашо и Ваня намерят сили да дишат и живеят без обичния си син", молят се роднини на почернените съпрузи.

Приятелите му питат във Фейсбук: Защо?

Самоубийството на Крум Чобанов буквално съсипа приятелите му, които не могат да повярват, че го няма вече на този свят. Младежите още рано сутринта в петък изпълниха своите и неговата страница във Фейсбук с жалейки, вопли и въпроси. "Дали, Круме, направи тази глупост? Защо, приятелю?", е написал негов съотборник. След изчезването му някои от близките му качили информация в социалната мрежа, че го търсят.

Помолил треньора да не играе в последния мач

Не мога да повярвам, че го няма и не мога да говоря в минало време за Крум. Той е страхотно момче, възпитано. Прекрасен спортист. Само преди броени дни бяхме на универсиада в Пловдив, всичко с него бе наред. Това казва преподавателят от ЮЗУ Новко Попов, който ръководел хандбалния тим на университета. След първия мач, който спечелили срещу Софийския университет, той и щастливият от победата Крум се снимали заедно. Нищо не издало младежът да има някакви проблеми.

"Звънна ми на 18 май следобед по телефона, че му се налага да отпътува от Пловдив за Благоевград. Оставаше ни само един мач без значение и му разреших да си замине ден по-рано. После разбрах, че той вече е бил в автобуса, когато ми се е обадил. Крум учи "Физическо възпитание и спорт" във Факултета по педагогика. Основен играч ни е, играе най-често като пивот, но в Пловдив го ползвах като ляв гард. Много добър хандбалист, част е от тима на "Академик", който е в "А" група", обясни преподавателят. Той няма никакво обяснение какво може да е подтикнало Крум да сложи край на живота си. Никога не е създавал проблеми, не се е забърквал в скандали, с никой не се е карал. "Имам го за мое момче, много ми е тежко. Жестоко е, трагедия. Светла му памет на Крумчо", каза още Новко Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай