Подобряват мотивацията на чиновници с проект

Подобряват мотивацията на чиновници с проект | StandartNews.com

Благоевград. С проект „Компетентна и ефективна общинска администрация Симитли" администрацията в Симитли надгражда постигнатото по Оперативна програма „Административен капацитет". Договорът за финансиране бе подписан в началото на месец август, до момента е сформиран екипът по изпълнение на проекта, започната е работа по провеждане на тръжни процедури за избор на изпълнител на специализираните обучения и квалификационни курсове. В тях ще участват общинските служители и кметовете на кметства.

До август 2015 година експерти от общинска администрация и управници ще специализират по ключови компетентности - „Управление на спортни съоръжения", „Създаване на мрежи от партньорства", „Екипен подход", „Лидерство", „Вътрешно организационни комуникационни умения", „Умение за взимане на решения и управление на конфликти", „Управление на промяната и организационни развитие". В изпълнението на проекта са предвидени и обучения по „Анализ и управление на рисковете, свързани със сигурността на информацията", „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация", „Прилагане на Закона за защита на личните данни", „Държавен протокол". Част от обученията ще бъдат проведени в Института по публична администрация.

Проектът е на стойност 123 283 лева и ще повиши капацитета на служителите в общинска администрация Симитли за предоставяне на административни услуги чрез подобряване на квалификацията и мотивацията им. Те ще усъвършенстват професионалните компетентности и ще подобрят ефективността на изпълнение на служебните си ангажименти, ще повишат знанията и професионалните си умения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай