Почетоха жертвите на трудови злополуки в Пиринско

Почетоха жертвите на трудови злополуки в Пиринско | StandartNews.com

Представители на Регионалния съвет на КНСБ в Пиринския край и на община Струмяни почетоха паметта на загиналите работници в трудови злополуки. Навръх Световния ден за безопасност и здраве на работното място десетки хора се събраха пред паметника на жертвите на трудови злополуки в село Илинденци.

Церемонията започна в 11,00 часа във вторник с поднасянето на венци и цветя на паметния знак. Всички сведоха глави в поклон пред паметта на загиналите работници. „Тревожна е статистиката за регистрираните злополуки в Пиринско за изминалата 2014 г. те са 79, което е с 10 повече в сравнение с 2013 г. Най-много са произшествията във фирми за производство на облекло – 22, 8 са в дружествата, които се занимават със сухопътен транспорт", заяви председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Пиринския край Емануил Манолов.

Той подчерта, че усилията и на държава, и на работодатели трябва да се насочат към превенцията и подобряването на условията на труд в предприятията. „Стресът на работното място отключва много заболявания, а той е предизвикан от липсата на безопасни и здравословни условия на труд. Те трябва да се подобрят, за да са доволни и работодатели, и работници. Защото добрите условия на работа водят до по-добра производителност и по-качествена продукция", каза още Емануил Манолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай