Пловдив строи Младежки център за 2,3 милиона

Пловдив строи Младежки център за 2,3 милиона | StandartNews.com

Пловдив. Само след 150 дни край Гребната база в Пловдив ще се издига модерен триетажен комплекс, който ще се използва за Младежки център. Рекордно краткият срок на изпълнението на проекта бе оповестен от кмета на район „Централен" Георги Титюков, който заедно с градоначалника Иван Тотев даде старт на строителството.

Центърът ще бъде изграден със средства от Норвежката програма, като сградата е само първият етап от цялостен проект, в който общината участва със съфинансиране. В края на месец юни центърът ще посреща първите си посетители, които ще са младежи от от Пловдив, както и гости от страната и чужбина на обменни начала. Всеки от трите етажа в сградата ще е с разгърната площ от 500 квадратни метра. Тя включва конферентна и семинарна зала, стаи за пет младежки работници, библиотека, интернет и и спални помещения за младежкия обмен. Вторият етап от проекта включва изграждането на многофункционален спортен комплекс на мястото на близкото футболно игрище. С него инвестицията в целия център ще достигне близо 2,3 милиона лева. Предвидени за изграждане са три игрища за мини футбол, волейболна площадка, тенис корт, фитнес на открито, лекоатлетически писти, мобилни трибуни за публика, осветление и 47 паркоместа.

„Всеки младеж ще е добре дошъл тук. Ще работим с хора на възраст 15-29 години. Предвидени са няколко кръгли маси, на които се надяваме да разберем лично от младите хора какви нужди имат и какво искат да се прави в центъра", обясни райкметът Георги Титюков.

Това ще е изцяло общински център за свободно ползване и от всички граждани, уточни и кметът Иван Тотев, който допълни, че тук ще бъде построена и детска площадка за забавление на най-малките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай