Плевнелиеви няма да съдят полицията за упражнено насилие

Плевнелиеви няма да съдят полицията за упражнено насилие | StandartNews.com

Полицай ме удари, не съм използвал името на чичо си, нито съм предизвикал ареста, твърди племенникът на президента Станислав

Благоевград. Племенникът на президента Росен Плевнелиев – Станислав, няма да завежда съдебно дело за полицейско насилие над него от страна на служител на ОД МВР – Благоевград. Това потвърди баща му Румен.

„Не е правилно да поставям условия на полицията. Съдебен процес само ще травмира допълнително сина ми. Не е толкова голям проблем, че някой униформен с ниска култура го е ударил, а че са нарушили правата му. Не са му дали да ми се обади, нито пък да си бие инсулин, тъй като е диабетик, с 80% инвалидност", заяви братът на държавния глава. Преди дни той поиска официално извинение от полицията, за да не завеждат дело. Сега обаче е категоричен, че дело няма да има.

Станислав твърди, че нито е предизвикал ареста, нито е буйствал, нито е оказал съпротива. Не е използвал името си, за да се отърве от санкция. Той бе задържан от полицаи миналата сряда около 16,00 часа на кръстовище в града. В стаята на дежурния полицай 22-годишният младеж е блъскан грубо, при което ударил главата си в бюрото. При удара са му нанесени телесни травми и му е счупен часовникът. Бил откаран в полицейското управление, тъй като възразил на катаджии, че не е минал с колата си на червено, а на жълто и нямат право да го спират и санкционират по закона за движение по пътищата. Това ядосало катаджиите и те го качили в полицейската кола. Малко по-късно, когато видели документите на нарушителя, полицаите се усетили, че е племенник на държавния глава. Тогава само за двайсетина минути му написали предупредителен протокол и около 17,00 часа го пуснали да си ходи.

"Полицейско насилие не бива да има, независимо дали става въпрос за роднина на президента или обикновен човек", категоричен е бащата на Станислав. Той уточни, че продължава за има доверие в МВР. На са пускали никаква официална жалба в полицията и в прокуратурата. Но чакат резултата от назначената проверка на действията на замесените в случая служители. Само са обжалвали двата акта на Станислав – за нарушение на закона за движение по пътищата и за противозаконно пречене на органите на МВР да извършат проверка по служба.

Шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов сподели, че проверката трябва да приключи до края на тази седмица. Негови подчинени разследват случая. Към момента обаче няма данни за упражнено полицейско насилие. „Ще излезем с официално становище, когато ми предадат писмения доклад", лаконичен бе Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай