Плевенските социалисти ще подкрепят етични партии

Плевенските социалисти ще подкрепят етични партии | StandartNews.com

БСП ще дава подкрепата си за втория тур на предстоящите местните избори само на етични партии и ще води икономична кампания. Това заяви областния председател на БСП в Плевен Васил Антонов, който представи червените кандидат-кметове по общини. Той дефинира задачата е на социалистите в Плевенска област така: да имат минимум двама кметове, избрани на първи тур и да увеличат общинските съветници в местните парламенти.

В Плевен срещу градоначалника от ГЕРБ ще се изправи местният бизнесмен и авиатор Антон Георгиев, издигнат от тракийските дружества. В Червен бряг за кметския стол претендира председателят на областната организация Мирослав Михайлов. В Белене БСП издига настоящия кмет Момчил Спасов, в Гулянци - също сегашният градоначалник Лъчезар Яков. В Долна Митрополия се кандидатира Александър Печеняков с два предишни кметски мандата, а в Искър - Валентин Йорданов, който пък е четвърти мандат общински кмет.

Социалистите залагат на действащите си градоначалници и в общините Левски, Пордим и Никопол, където за кметските места отново ще се борят Любка Александрова, Илиян Александров и Емил Бебенов. В Долни Дъбник БСП подкрепя кандидата на БЗНС Борислав Станимиров. В Кнежа червените издигат Бисерка Младжова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай